Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Her gördüğünü Hızır, her geceni Kadir bil"
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 8/27/2015 10:53:39 AM


 


Sen seyrancısın seyranını izlemeye geldin.


Hafta sonu Allah nasip etti Eskişehir'e gittim. Yolda giderken hep rahmetli Hocam geldi aklıma. Rahmetli Rana Annemle her hafta Eskişehir'e gittiklerini hatırladım. Düşünürken aşk şehirleri birleştirmiş uzun yolları kısaltmış dedim. Damla damla ilimle irfanla bütün kainatı kucaklamış sevgili hocam, yaşantısıyla bizlere konuşan kitap oldu.


Bir zerrecik ilmi küçük görmeden öğrenmemizi ve yaşantımıza geçirmemizi isteyen Hocam, "Bu köylü, bu kentli, bu hamal, bu çöpçü demeden her zerreden bir şeyler öğrenirsiniz" demişti bayramda görüştüğümüzde.


Hayvanlardan bitkilerden neler neler öğrenirsiniz, dedi.


Mevlit okutma dolayısıyla gece köye gittik. Allah nasip etti arabamızın önüne bir tavşan çıktı. Yolda hoşgeldiniz der gibi sevinçle önümüzden koştu ve kayboldu. Gördüğümüz her olaydan her zerreden ders almaya çalışıyoruz.


Ne güzel dersler bıraktın hocam ebedi öğrenciliği öğrettin. "Yavrum öğrendiklerini yaşa, her gördüğünü Hızır, her geceni Kadir bil, bu sana yeter irdeleme kurculama" demişti.


Sevgili hocam sözlerin yüreğime işlemiş. Hocam çok özledim, çok. Bizim gönlümüzde yaşayacaksın. Mekanın cennet olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]