Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsan nasıl haset edebilir?
Gönderen : Cahide
Tarih : 5/15/2015 1:59:43 PM


 


 


 


Sevgili Babacığım, Kıymetli Dostlarım, Hayırlı Cumalar.


 


 


Babacığım  müsaadeniz olursa aşağıdaki haset etmek ile ilgili yazıyı paylaşmak isterim.


 


HASET ETMEK


Ey mümin! Ne oluyor ki, seni, komşunu; yemede, içmede, giymede ve başka şeylerde kıskanır görüyorum. Bu nasıl iş? Bilmiyor musun ki, bu senin imanını zayıflatır. Mevla’nın yanında kıymetin kalmaz. Seni, Allah-u Teala’nın gazabına uğratır. Hz. Muhammed SAV; “Allah-u Teala, hasetçi kimse nimetimin düşmanıdır, buyurdu” diye bildirmiştir. Resul-i Ekrem bir Hadis-i Şerifte; “Ateş odunu yiyip bitirdiği gibi, haset de iyilikleri yer” buyurdu. Sen, haset ettiğin kimseyi, hangi ve ne hususta haset ediyorsun. Onun kısmeti için mi, yoksa kendi kısmetin hususunda mı haset ediyorsun? Eğer onu, Allah-u Teala’nın ona kısmet olarak verdiği şeyde haset ediyorsan, ona haksızlık etmiş olursun.


 Haset ettiğin kimse, Allah-u Teala’nın kendisi için takdir ve taksim ettiği nimetin içerisinde bulunmaktadır. Sen onu, Allahu Teala’nın bu ihsanından dolayı haset etmekle, ne kadar haksızlık ettiğini biliyor musun? Eğer onu, sana takdir edilenin onun eline geçeceğinden endişe ederek kıskanıyorsan, bu senin çok cahil olduğunu gösterir. Çünkü senin kısmetini başkası yiyemez. Muhakkak ki Allah-u Teala sana zulmetmez. Allah-u Teala senin için takdir ettiğini, sana nasip olarak verdiğini, senden alıp başkasına vermez.


 


                                                                                            


Abdülkadir Geylani Hazretleri


 


 


Sonsuz Hürmetlerimle..


Cahide


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]