Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ne yana bakarsan bak, Allah'ın vechi oradadır. (Ayet-i Kerime)
Gönderen : "Mayıs"
Tarih : 2/22/2015 2:17:16 PM


Sevgili Babacığım Allah'ın selamı üzerinize olsun. Sizin ve tüm Gönül kardeşlerimin üzerine. Yaşadığım mahalle ve özellikle sitede bende iz bırakan birkaç değerli hanımefendi ve beyefendiden bahsetmek istiyorum müsadenizle Efendim.


İlk aklıma gelen mahallemizin taksi durağında çalışan üç çocuk babası kibar, saygılı bir taksi şöförü. Araç çağırdığımızda eğer bu bey gelmişse içim bir kuş gibi hafifler. Herhangi bir densizlik , yol uzun kısa, hızlı gittin gitmedin tartışmaları yaşanmayacağından emin bir şekilde binerim taksiye. Densizliği bir kenara bırakın gayet güzel bir sohbet bekler beni çoğu zaman. Her zaman güleryüzlüdür. Konuşmalarında şükür eksik olmaz. Araç kendisine ait olmadığından gayet mütevazi bir gelirle beş kişilik ailesini geçindirdiğini bilirim. Neyse ki büyük oğlu üniversiteyi ve askerliğini bitirip çalışmaya başladı. Gözler yalan söyleyemez dersiniz ya hep canım büyüğüm işte ben bu beyin gözlerinde asla riya, yalan dolan, aç gözlülük görmedim. Mert bir Anadolu çocuğunun bakışlarıyla karşılaştım her defasında. Allah her dem yardımcısı olsun.


Bir sonraki anlatacağım değerli şahsiyet sanırım beşinci sınıfa giden bir küçük hanım. Aynı sitede farklı bloklarda oturuyoruz. Garip bir bağ var aramızda. Birbirimizi gördüğümüzde nedensiz seviniriz Ciddi ve ağırbaşlı. Ama Allah'ın selamını değme yetişkinden çok daha güzel alır ve en ufak yardımda bile teşekkürü ihmal etmez. Teşekkür ederken de gözlüklerinin arkasından gözbebeklerine dek gülümser. Onu hiç bıkkın veya şikayet eder bir havada görmedim. Elinden geldiğince komşulara yardım eder. Okuldan gelir markete alışverişe gider bazen. MaşaAllah büyük bir keyifle bu genç kız adayımızı izlemekteyim. İnşaAllah pırıl pırıl yetişir o ve tüm çocuklarımız.


Şimdi sırayı bloklardan birinde apartman görevlisi olarak çalışan ağzından bugüne dek olumsuz veya gereksiz bir söz çıktığına şahit olmadığım, hayatın her durumunda soğukkanlı, bir asil bir güzel insan alıyor. İşini öyle güzel öyle düzgün yapar ki tüm bloklar onunla çalışmak ister. Bunca yıldır saygıyla süren bir ilişkimizde bir tek kere paniklediğini, sinirlendiğini, suçu başkasına attığını görmedim. Arı Maya gibi sürekli çalışır. Kendisine bir soru sorulduğunda büyük bir edeple ama asla eğilip bükülmeden cevap verir. Eski ama tertemiz giysilerle her daim görev başında olan bu beyefendiye çok saygı duyarım. Allah yolunu açık etsin.


Bu devirde gülümseyerek selamlayan hal hatır soran insanlar belki azaldı ama hiç yok asla diyemeyiz. Çok şükür bizim sitede hele hayli fazla. Ama bir amca var ki ben de yeri diğerlerinden daha özeldir. O sadece Allah'ın selamını verirken gülümsemez. Hep tebessüm ederek dolaşır. Çok hoş bir insan olan hanımıyla bizim bloğun giriş katında otururlar. Hanımı pek dışarı çıkamaz bu nedenle alışveriş işleri amcanın üzerindedir. Daima çok içten gülümseyerek selam verir. Oğlumu "Kaleci ne yapıyor" diye sormadan asla bırakmaz beni. Sitenin güllerine ayrı bir özen gösterir. Bir de bizim bloğuna ayrılmaz elemanı çekik yeşil gözlü kediyi çok sever. Bakar, besler, gönlünü hoş tutar kediciğin elinden geldiğince. Allah ondan razı olsun.


Bir de sitede ilerlemiş yaşına rağmen elinden geldiğince herkese maddi manevi yardım elini uzatmaya çalışan cömert gönüllü bir hanımefendi oturur. Çoğu kişinin umursamadığı durum ve kişileri o unutmaz ve en azından moral verici konuşmasıyla yardımcı olmaya çalışır. Her sene durumu fazla iyi olmayan en az bir çocuğun okul kıyafetlerini almaya çalışırken geceli gündüzlü karda sıcakta sitenin güvenliğini sağlamaya çalışan beylere gerek tatlı, içten selamıyla gerek yolladığı bisküvilerle keklerle yardımcı olmayı atlamaz. Onun herkese yeten güzel kalbinden elbette sitenin kedileri de paylarını alır. Hem maddi hem de manevi gıda şeklinde... Gıdıları okşanırken kıt kıt mamalarını yerler, bir de iltifat dinlerler. Markete gitsem kasiyer hanım, aktara gitsem sahibi, eczaneye gitsem eczacı iki gün onu görmeseler hemen sorarlar, sevgilerini saygılarını gönderirler. Allah ondan da gani gani Razı olsun. Yolunu açık etsin inşaAllah.


Yüce Rabb'ime böyle güzel insanlarla beraber olabildiğim için sonsuz şükürler olsun. Kıymetli Büyüğüm hasretle ellerinizden öperek yazıma son veriyorum izninizle. Sizi çok seven kızınız Mayıs


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :

Ne yana bakarsan bak, Allah'ın vechi oradadır. (Ayet-i Kerime) Yazan "Mayıs"
Cvp: Ne yana bakarsan bak, Allah'ın vechi oradadır. (Ayet-i Kerime) Yazan Sabri Tandoğan

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]