Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sayın "Hiç"ten aldığımız sunum.
Gönderen : "Hiç"
Tarih : 12/21/2014 11:56:46 PM


 


 Saygılar ve hürmetler efendim.


Allahın selamı üzerinize olsun, bu siteyi takip eden 7 den 70 e kadar bütün kardeşlerime şu kıymetli bilgiyi sunmak ve paylaşmak istiyorum.


(Abdulkadir Geylani hazretlerinden)


1.Bölüm:


Her şey Allah’a (cc) kavuşmakla son bulur. Sen de Hakk’a (cc) vasıl olduğun zaman manen ve maddeten tekamülünü tamama erdirmiş sayılırsın.


Mevlaya (cc) vasıl olmanın manası: Halkı kalben bırakmış olmandır. Heva ve hevesin kötü yolunu terk etmendir. İrade ve şahsi arzularını bırakmış olmandır; irade ile gitmek, bu yolda iyi sayılmaz. Bu iyi olmayan ahvali bırakıp Allah’ın (cc) emirlerine bağlandığın gün, manevi yollar artık sana açılmış demektir.


Bu hale erdikten sonra iyi olmayan eski huylara doğru hiçbir kıpırdanma olmamalı. Başkası da seni alakadar etmemeli… Hakk’ın (cc) emri ve O’nun (cc) hikmetli işlerini görmelisin. Bu zikrettiğimiz hal fena halidir. Hakk’ın (cc) hikmetlerinde kendini kaybetmek makamıdır. Bu makama: Vuslat, tabirini kullanırlar. Hakk’a (cc) kavuşmak, vasıl olmak; bilinen belli başlı halkın birbirine kavuşmasına benzemez. Hakk’ı (cc) bu gibi şeylerden tenzih etmek lazımdır. O’na (cc) hiçbir şey benzemez. O (cc) hakikaten gören ve işitendir. Ama bizim gibi değil. O (cc) yücedir, mahlukatın hiç biri ile kıyas olunamaz. Bu alemi, ona kavuşan ehl-i vuslat bilir. Hakk’a (cc) kavuşmanın ne demek olduğunu Allah (cc) onlara bildirmiş ve göstermiştir…


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]