Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir babaya kızından mektup
Gönderen : Gülden Bulut
Tarih : 10/24/2014 12:43:35 PM


 


Sevgili BABACIĞIM ve Değerli Dostlar, Güzel bir Cuma gününden saygı, sevgi ve dualarımla esenlik ve afiyet içinde vakitlerin Sizlerle olmasını diliyorum.


Kızından Babaya Mektup


Canım Babacığım ; Sana buradan, yüreğimin evinden bu özel günde sessiz harflerimle seslenmek ve kaybedilen zamana inat seni ne kadar çok sevdiğimi duyurmak istedim doğum gününde.. Hiçbir şey için çok geç olmadan, yüreklerimizin kum saati dolmadan hem de.. Şuan 10 mart, doğum gününün ilk dakikaları.. . Odamda uzanmış benim için çok özel olan insana ‘’ sana ‘’bu anlamda ilk mektubumu yazıyorum.. Yüreğimin titremeleri parmaklarıma kadar vuruyor sana yazarken.. Gözlerim doluyor.. Meğer kızlarının babalarına mektup yazmaları ne kadar da zormuş.. Meğer kalpleri dolduran, sıcacık yapan baba sevgisini kelimelerle sınırlandırmaya ve somutlaştırmaya çalışmak ne kadar da imkansızmış.. Hani hep şu söylenir ya : ‘’ kızlarım için çalışıyorum ben ‘’ diye.. Bu cümleye her şeye rağmen biz hayat verdik babacığım.. Yüreğimdeki yerin o kadar özel ki.. Ve şunu da biliyor ve hissediyorum ki, ben de babam için çok özelim, ilk göz ağrısıyım onun.. Bir tanecik minik kuşun Yeri geldi kilometreler girdi aramıza, yeri geldi söylenmemiş sözlerin tenhalığı.. Ama ne olursa olsun ‘’babammm’’ deyince içimdeki tüm kederlerin yerini sıcacık sevgin aldı daima.. Haklıydın sen… Hiçbir şey bu kadar basit olmamalıydı… Ben umutlarımı kısıtladım, hayallerime yasaklar koydum! Sistematik olarak canımın yandığını hissettiğim halde, düzenin gerekçelerine karşı çıkan yüreğim, gerçekleri görmeyi nasıl hesaplayabilirdi? Bilmiyorum.. Umutsuzluğumun umutla barışmasını sağlayıp, tüketilmek ne demek anlamıyorum! Alışıla gelmişin dışında, yalanla yoğrulduktan sonra maskelerimi indirip, gülmeyi deniyorum her seferinde.. Korkunun sözcük anlamını tüketiyorum kimi zaman.. Bir gün büyüyeceğimi tahmin edemedim. Dizlerinin dibindeki minik kuşun olarak kalmak isterdim hep.. Senin hayallerindeki kıvırcık saçlı kızını Hiç kimse boşluğunu dolduramadı! Kimse senin gibi bakmadı, karışmadı, kokmadı ve hiç kimse sen kadar yüreğimi dolduramadı baba! Sebepsiz kırgınlıklarımın ve kendime kaçışlarımın asıl sebebi; sevgimin sevgisizliğinde sevgi aramaktan yorulmuş olması olsa gerek. Her şeyin sonunda yanımda “ben” var.. Bir beni görebiliyorum bütün gerçeklerin yalanlarında! Hani sen hep diyorsun ya “ ilk göz ağrım ” diye, inan bana senden başka odak noktam olmadı! Ve asla vazgeçilmezimsin! Affet beni, kızma ne olursun. Babamsın, canımdan öte cansın benim için.. Sen benim gözlerimde kalan son ışığımsın.. Evet bugün 10 mart doğumunun üzerinden koskoca 40 yıl geçti .. Yıllar ne kadar da acımasız ilerliyor değil mi baba? Oysa ben senin hep küçük mnik kuşun olarak kalmak isterdim dizlerinin dibinde oturan.. Oysa vurgun zamanlarımı hiç yaşamamak isterdim.. Ve sana da yaşatmamak.. Tüm yaşan(ama)mışlıklara rağmen, kalbimin en derinliklerinden gelerek sessiz harflerimle mektubumu şu cümlelerimle sonlandırmak istiyorum baba: İyi ki varsın, iyi ki yanımdasın ve iyi ki BABAMsın.. Varlığını sana ve anneme borçlu olan küçük minik kuşun sevgiyle ellerinden öper.. Seni çok seviyorum BABACIĞIM.... KIZIN.(Alıntı)


Hürmetlerimle. Kızınız;


Gülden BULUT.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]