Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sayın Cahide Hanım'dan aldığımız sunum
Gönderen : Cahide
Tarih : 9/17/2014 2:54:05 PM


 


Sevgili Babacığım, Kıymetli Dostlarım..


 


Sizlere selam ve sevgilerimi sunuyor,  Sayın Samiha AYVERDİ Hanımefendi’ye ait “Kölelikten Efendiliğe” adlı eserinden bir bölümü müsaadenizle  paylaşmak isterim…


 


 


CİHADA DAVET


 


Ey Emirler, Devlet Reisleri ve Münevverler!


İslamın kararmış çerağını uyandırmak, Allah’a ve kula karşı borçlu olduğunuz mesuliyeti idrak eylemek zamanı daha gelmedi mi?


 


İslam dünyası, müşterek imanlarını tazeleyecek ve diriltecek ilham, heyecan ve hayat kaynağına susamış bulunuyor. Ne duruyorsunuz, ey Allah’ın kendilerine akıl ve imkan verdiği siz emirler, devlet reisleri ve münevverler?


 


Biz Müslüman Türkler de hatalıyız. Zira İslam’ın hikmet, irfan ve ahlakına baş çevirerek redd-i miras eylemiş bulunuyoruz. Onun için de işte topraklarımızda düşman kol geziyor. Tarihsiz, dilsiz, dinsiz nesiller yetiştirdik. Acısı büyük oldu. Amma gaflet ve hatamızın henüz tam şuurunda değilsek bile, ufuklarda gün ağarmaya başlamış bulunuyor. Ne yazık ki hatamız yüzünden kendi kendine düşmanlık eden bir eğitim politikası, yaptığının  da yapacağının da farkında olmayan bir cahil münevverler kütlesini vatan sathında söz sahibi eylemiştir.


 


Aydınlığın faydası amalara değil, görücü gözleredir. Biz ise yerli olmayan öyle bir okur-yazar sınıfı meydana getirdik ki ezberlemiş oldukları garp işi sloganlardan gayri karşılarında tarihin ve imanın alev alev parlayan nurlarına görmez gözlerle kör kör bakmakta ve içine düşmüş oldukları gayyayı dahi farkedememektedirler.


 


İslam’da “sen, ben, biz, siz” olmaz. Türk, Arap, Acem, Kürt, Arnavut, Boşnak, Gürcü, Çerkez, Zenci, Habeş ayrılığı yoktur. Zira İslam ayırıcı değil birleştiricidir, birlikçidir. Şu halde ey müslüman milletler, siz de birleşin, tevhidin şanı, Allah’ın Kur’an’ı, sizden bunu bekliyor.


 


Durmadan dirsek vuran ve İslam aleminin boynundan bir türlü pençesini çekmeyen haçlı, Siyonist ve komünist dünya, elindeki ve kafasındaki en güçlü silahlarla bizi hem iç hem dış varlığımızdan vurup yerle bir etmek fırsatını gözlüyor.


 


Ey merd-i meydanlar! Çıkın ortaya.. Uyandırın İslam alemini…Çığ gibi büyüye büyüye üstümüze yürüyen tehlikeleri görmezlikten gelmek ve rahat döşeğimizde istirahata varmak haram bize…İslam’ın kıyametini koparmak için el ele vermiş şer kuvvetleri, asırlardır pusudan çıkıp çıkıp bizi hançerlemekte…Onlara daha nice zaman göz yumacak, karşı koymayacaksınız?


 


Kendinde olan sermedi sırrı etrafına sirayet ettirebilmek gücünde bulunan müstesna kimseler ne bahtiyardır. Müslüman coğrafyası üstünde insan kıtlığı mı var ki büyük kıymetler, yüzlerine ölü toprağı serpilmiş gibi susuyorlar?


 


Ey Müslüman emirler, Devlet Reisleri, İdareciler, ilim ve İman Adamları!


 


Siyasi, kavmi ve şahsi öfke ve kinlerinizi beslemeyin, aç kalıp ölsünler.


 


Emirler de, başbuğlar da, başkanlar da, alimler, san’atkarlar bütün insanlar ve bu insanların kurup meydana getirdiği bütün düzenler, iktidarlar, ne var ne yok hepsi fanidir ve birer semboldür. Tıpkı eskiler gibi bugünküler de gelip geçecektir. Siz ey ellerine Allah tarafından fırsat verilmiş olanlar! Geçmeyecek, fena bulmayacak olan ezeli ve ebediye hizmet ederseniz siz de ebedilerden olursunuz.


 


Bir Müslüman için en büyük iftihar, İslam ile müşerref olmuş bulunmasıdır. Zaman tozlarının tabakalaşıp karanlığa gömdüğü İslam medeniyeti ile çağdaş dünyanın nikahını tazelemek ve ortaya, cehalet ve taassuptan arınmış bir dünya görüşü getirmek günüdür. Ne duruyor, ne bekliyor, ne düşünüyorsunuz? Haydi ayağa kalksanıza…x


 


İnsan oğluna adaletin, insafın, haysiyet, şeref ve huzurlu bir dünya görüşünün kapılarını açmış olan bu mübarek dinin 1400. Senesi aheste aheste geliyor.


 


Ey Emirler, Devlet Reisleri, İlim Adamları, Münevverler ve Din Kardeşlerim!


 


Hepinizi, hepimizi tek anlayış, tek ahenk, tek gaye etrafında birleşmeye çağırıyorum. Gene hepinizi hepimizi, dalı budağı eflake uzanmış bir tevhit ağacının altına çağırıyorum. Allah’ın, bütün yaratılmışlara eşsiz ihsanı olan Kur’an ahlakına çağırıyorum. Hakikate çağırıyorum. Hakk’ın Resulüne çağırıyorum. Hakk’ın birliğine çağırıyorum.


 


Sizi Allah’a, Allah’ın rızasını kazanmaya çağırıyorum.


 


                                                                                                          Samiha AYVERDİ


                                                                                                       Kölelikten Efendiliğe


 


 


 


 


Sonsuz Hürmetlerimle,


 


Cahide


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]