Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ya hayır söyle, yahut sus.
Gönderen : "Mayıs"
Tarih : 8/23/2014 7:17:05 PM


 


Canım efendim,


Hayat öyle güzelliklere dolu ve bir o kadarına da gebe ki. Pırıl pırıl bir komşumla uzun  sohbet ettik bugün. Dedikodusuz, politikasız ve riyasız. İçinde sadece Yüce Allah'ın, Peygamber Efendimizin, sahabelerin, namazın ve niyazın olduğu temiz bir dağ esintisini ciğerlere derince çekmek gibi bir duygu veren bir sohbet. Gerçek bir sohbet. Aklımda sizin sözleriniz, kalbimde siz, ağzımdan çıkan kelamların büyük çoğunluğunun sizden olduğu su gibi akıp giden planlanmamış büyülü bir sohbeti paylaştık bu komşumla.


Hayatında büyük değişimler geçirmiş bu hanımı o kadar takdir ettim ki anlatamam. Allah yolunu açık etsin. Özellikle bir sözü beni çok etkiledi babacığım:


"Ben namaz kılıyorum ve o sırada Allah'a bir çok şey söylüyorum namaz dualarıyla. Peki acaba ben ne söylüyorum?" Böyle diyerek bana muhteşem bir Ettehiyyatü meali yaptı. İçim titredi. Namazı daha bir farkındalıkla daha özenle kılmam için bir işaret olarak aldım bu konuşmayı.Yüce Rabbim dileyen herkese nasip eder inşallah. Âmin.


Değerli büyüğüm gerçi bu sorunun benzeri geçenlerde Emir kardeşimiz tarafından soruldu ama kafamda tam oturtamadığım gıybetle ilgili bir konu var. Müsadenizle bir örnek vererek sormak isterim. Birisinin bana gelerek bizzat başından geçmiş bir olayı sadece beni uyarmak için anlatmasına da mı gıybet denir? Çocuğuna daha büyük bir çocuğun hiç de doğal ve hoş olmayan bir yaklaşımından bahsetmeye başladığı noktada dinlemek istemediğimi belirtip dedikodu yapmayalım dedim. O da bunun üzerine başımızdan geçen bir şeyi anlatıp uyarmak da girer mi gıybete bilmem ki dedi ama daha fazla anlatmadı ve konuyu hemen kapattı. Bilmem ki doğru mu davrandım? Bire bir gözle görülen, şahit olunan bir kötülüğü başkalarına zarar gelmesin diye anlatmak hangi noktada devreye girmelidir babacığım? Saygıyla, hasretle ve sevgiyle ellerinizden öperim Sabri babacığım. Yüce Rabbim size tekrar gelmemizi en kısa zamanda nasip eder inşallah efendim. Değerli dost Fatmagül Hanımefendi başta olmak üzere tüm gönül dostlarını da buradan hürmetle selamlıyorum. Sizi çok seven Mayıs Kızınız


 


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :

Ya hayır söyle, yahut sus. Yazan "Mayıs"
Cvp: Ya hayır söyle, yahut sus. Yazan Sabri Tandoğan

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]