Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Büyük Velî Ahmet Kayhan Hz.'nden
Gönderen : Gülden Bulut
Tarih : 8/1/2014 2:07:17 PM



Sevgili BABACIĞIM ve Değerli Dostlar;

Allahu Teala bu mübarek gün hürmetine cümleye yolunda ve sevdikleri ile olmayı nasip eder inşaAllah. 3 Ağustos 1998'de Hakkın rahmetine kavuşan Ahmet Kayhan Hazretlerini dualarla anıyoruz.Mekanı cennet,kabri pir nur olsun.

GÖNÜL Bak!

Gönül bahçelerinin sırrı hiçbir sözle anlatılmaz, ve bil ki; Hiçbir kalem, ucunu oynatıp da onu satırlar yazamaz... Gönül; bedenin padişahıdır, Hüda'nın da nazargahıdır. Evladım, kardeşim, Zulüm ile karanlıkta kalma, ah alma ve gönül kırma... İlim, gönlü uyandırıp temizlemek içindir, Yoksa binlerce kitap okusan boşuna emektir. Seçkin kişilerin gönülleri; sır ve Esrar bahçeleridir. Akıllı olunuz, edepli ve hayalı olunuz. Kişiye lazım olan, kalbi selim'dir. Ahlakının ve huylarının iyiliğidir. Bak, artık kılıçla fetih devirleri kalktı. Sen ahlakın ile gönülleri eritip (kendine bağlayıp) fethet. Bakınız gönüllerde taht kuran büyük arif, gönül sultanlarından olan Yunus Emre Hz. Ne demiş. "Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için, Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim." İşte bir zarif gönül sultanı da yine ne demiş: "Cihan bağında ey aşık, budur maksudu ins ve cin: Ne sen kimseyi incit, ne de kimseden incin..."

Ahmet KAYHAN HZ.'DEN

Hürmetlerimle. Kızınız;Gülden BULUT.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]