Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Bir topluluğun efendisi ona hizmet edendir." Hadis-i Şerif
Gönderen : Gülden Bulut
Tarih : 4/16/2014 2:13:35 PM


 


Sevgili BABACIĞIM ve Değerli Dostlar; Hayır ve esenlik dileklerimle güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.


Peygamberimiz (sav)'in İlk Osmanlı Halifesi Yavuz Sultan Selim


Osmanlı sultanları arasında, Peygamberimiz'e (sav) sonsuz hürmet ve muhabbetiyle (sevgisi) öne çıkan ve halifesi mertebesine yükselen padişah Yavuz Sultan Selim'dir. Yavuz Sultan; "Allah rızası için tüm dünyayı fethetmek istiyorum!" idealiyle askerlerini hazırlarken, onları adeta bir "Peygamber Ordusu" gibi addetmiştir. "İslam Birliği" gayesiyle çıktığı Mısır seferinde, "Halifelik" kurumunun bozulan saygınlığını ve misyonunu yeniden düzeltmek için, bu kurumun, şahsında Osmanlı'ya geçişini sağlamıştır. Peygamber Efendimize beslediği eşsiz ve sınırsız sevginin derin bir hürmete dönüştüğünü ise, şu tarihi sözleriyle ifade etmiştir:


"Biz, mukaddes yerlerin hakimi değil; hâdimiyiz! (hizmetçisiyiz)" Gerçekten Osmanlılar; kutsal toprakları fethedince vali adı altında idareci olarak atadıkları kişilere "Medine Muhafızı" ünvanını vererek, bu sözleri yaşama geçirmişlerdir. Öte yandan Yavuz Sultan, Hz. Muhammed (sav)'den hatıra ve emanet kalan; dünyadaki hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar değerli ve değiştirilemeyecek kadar paha biçilmez olan "Kutsal Emanetleri" Topkapı Sarayı'na getirerek, Hırka-i Saadet Dairesi'nde ağırlayarak bize asırlardır bu şerefi yaşatmaktadır. Allah ecdadımıza layık olmayı nasip eder inşaAllah. Ruhları şad, mekanları cenneti ala olsun.


Hürmetlerimle.


Kızınız; Gülden BULUT.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]