Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "İki günü birbirine eşit olan ziyandadır." Hadis-i Şerif
Gönderen : "Bir Talebeniz"
Tarih : 3/31/2014 2:47:26 PM


 


Selam ve hürmetlerimle kıymetli büyüğüm. Birazcık nacizane benim de faydam dokunsun istiyorum. Ayrıca Cevabınız için teşekkür ederim. Umarım bu mesajım bunu okuyacak olan insanlara da çok faydalı olur. Şimdiye kadar size o kadar çok sorular sordum ki, birazcık bencillik ettiğimi farkettim, kırmadığınız için minnettarım.


   Birincisi; Çok yanlış düşündüğümü fark ettim. Bir insanın annesini terk etmesini bir yana bırakalım, OF bile dememesi Allahu Tealanın emridir. Bu durumda bu insanı cehennemlik bile yapar. Benim ne haddimi, annem hakkında kötü düşünmek. Analarımız ne yaparlarsa yapsınlar, anamızdır; onların makamına hürmet etmek, Allaha itaatin ta kendisidir. İslami ahlaktan, bunu anlıyorum. İslam ahlakına göre, ana ve babamız kafir ve müşrik bile olsalar, of bile dememiz, kızmamız, terk etmemiz, hakir bırakmamız kesinlikle yasak bize. Bu Allah indinde çok çirkin bir şey.


   İkincisi; Sizinle bir feyiz alış-verişinde bulunduğumdan beridir, şöyle bir düşünceye vardım; Bir insana yapılacabilecek en büyük iyilik, onun hatalarını, ona ayna tutmaktır. Bu durumda bizim pırlanta gibi olmamız lazım ki, insanlar bize bakıp kendi kusurlarını fark edebilsinler. Biz kimiz ki, hatalı olanları hor görelim. değil Ana babamız, değil dost ve arkadaşımız, bir hayat kadını bile bize hayat dersi verebilir. Mühim olan, güzellikleri görmek, kusurları görmezden gelebilme erdemidir. Yoksa Allahu Teala bizim kusurlarımızı bir dökerse, işin içinden çıkamayız.


  Üçünsücü; kaçmak, korkakların işidir. Biz ALLAHın arslanı olacağız ! Öyle yüksekten de atmayacağız, alçaklarda da gezmeyeceğiz; hayata eşit mesafeden bakacağız, ne zelil olalım, ne de kibirli. Biz Sadece Abdullah olalım, kulluktan daha üstün bir makamın olmadığını öğrendim, Hz Peygamber efendimizin yolundan. Selam ve Rahmet Onun ve tüm ashabının ve ailesinin üzerine olsun.


  Dördüncüsü; Önce Allahın verdiği bu Canın, sonra bize film şeridi gibi gösterdiği bu hayatın, sonra lutfettiği insanların ve herşeyin sırayla kıymetini bileceğiz. Kıymet bilmez olursak, kıymetimizin üzeri zulmet perdeleriyle örtülecektir. Kimse de bizde kıymet görmez olacaktır. Biz, kainatta kıymet gördüğümüz kadar kıymetliyiz.


  Beşincisi; Her kim olursa olsun, o kişi ölmeden evvel ona islamı anlatacağız, anlatacağız, anlatacağız.. baktık olmuyor, ALLAHa havale edeceğiz, zorlamak zulümdür, havale etmek Hakka karşı edebimizdendir. bu Kaderin de hakkını gözetmek olur.


  Altıncısı; Terk etmeyelim, edilmeyelim; bize zararı olacaklarla zaten birlikte olmayalım..


 


  Son olarak değerli büyüğüm, ben Emir. Sizi çok seviyorum. Bütün kötü, iğrenç, tiksindirici düşüncelerimi terk ettim. Yetti artık be ! dedim. Bütün insanlara hakettiği sevgimle kucaklamaya karar verdim, ALLAHın izni, Hz Peygamberin şefaatiyle. aksi düşünülemez ki.


İki alemde de, sizinle olacağım Allah inşa ve ibda ederse.


Ellerinizden öperim, Sabri Bey Amcacığım.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]